Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΑΛΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ


Συστατικά

1,5 κιλό  κότσι από μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ βούτυρο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
λίγο αλεύρι
αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο με το κρεμμύδι.
Αλευρώνουμε το κρέας αφού πρώτα χαράζουμε ελαφρά γύρω γύρω τα κομμάτια ,για να μην "σηκωθεί" το κρέας γύρω από το κοκκαλο στο τηγάνισμα.

Χαμηλή φωτιά και το σωτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό.

Βράζουμε για 1,5 ώρα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου