Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ


Συστατικά
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο 
1 κούπα σαντιγύ (προαιρετικά)

Οδηγίες 
Χτυπήστε σε ένα μπωλ ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα,ρίξτε  μέσα το αλεύρι, το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στα  υλικά , ανακατεύοντας ζωηρά.
Ρίξτε τα πάλι μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.
΄Οταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγύ.

(Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την, προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και προσθέστε το στην κρέμα και συνεχίστε το βράσιμο ώσπου να πήξει.)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κορν φλάουερ και καθόλου αλεύρι(5 κουταλιές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου