Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Συστατικά
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Οδηγίες
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Καλύψτε φορμάκια (ανάποδα) με μεμβράνη.

Τοποθετήστε τη λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχετε κάνει μια τρύπα πολύ μικρή( αν δεν έχετε  μπορείτε να κάνετε ένα κώνο με χαρτί ψησίματος και στερεώστε το με σελοτέιπ, πάντα αφήνοντας μια τρύπα στο τέλος από την οποία θα βγαίνει η σοκολάτα).

Σχηματίζουμε έναν κύκλο γύρω από τη βάση της φόρμας. 

Με την υπόλοιπη σοκολάτα σχηματίζεται ένα είδος ιστό της αράχνης σε ολόκληρη την επιφάνεια της. 
Βάλτε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά.

Αφαιρέστε προσεκτικά τα καλάθια, προσέχοντας να μην  σπάσουν.

Γίνεται και με σοκολάτα γάλακτος. 
Η δοσολογία είναι για 6 καλαθάκια,ανάλογα με το μέγεθος του καλουπιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου