Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΑΚΙ (ΚΑΠΑΜΑ)





Συστατικά
1 κιλό αρνί κομμένο σε  κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές του γλυκού τοματοπελτέ
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κομμάτι κανέλλα
2 γαρύφαλλα
μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι

Οδηγίες
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε το κρέαςαπό το τηγάνι και ρίχνουμε το κρασί, την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Βάζουμε το κρέας σε μια  κατσαρόλα και ρίχνουμε την σάλτσα από πάνω.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά  μας.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας  ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να βράσει το κρέας.

Μαγειρεύουμε  μέχρι να κάνει μία όμορφη σάλτσα.
Συνοδεύετε με ρύζι,μακαρόνια,πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου