Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


Συστατικά
1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ψίχα κολοκυθιού τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
 λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους (τη σάρκα τους).
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο επάνω και ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 1 ώρα.

Αν μας περισσέψει γέμιση, την κάνουμε  γιουβαρλάκια και τα βάζουμε μαζί με τα κολοκύθια.

άσπρη ξινή σάλτσα
.2 κ.σ βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
2 κούπες ζουμί από το φαγητό
2 λεμόνια (χυμό)
2 αυγά

Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας να γίνει ένα μείγμα.
Ρίχνουμε το ζουμί του φαγητού και ανακατεύουμε συνέχει μέχρι να πήξει ελαφρά.
 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει με το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου