Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ


Συστατικά
1 μεγάλο κουνουπίδι
1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας βούτυρο
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζεστό γάλα 

1 κούπα κεφαλοτύρι
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι - πιπέρι
μοσχοκάρυδο


Οδηγίες 
Καθαρίστε το κουνουπίδι και χωρίστε το σε φούντες.
Πλύντε το και βράστε το σε αλατισμένο νερό για 10΄.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώστε το μισό βούτυρο και σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. 
Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίστε το με τη φρυγανιά.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα μικρή και σωτάρετε μέσα το αλεύρι .
Ρίξτε το ζεστό γάλα κι ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα, ώσπου να επιτύχετε μια λεία πηχτή μπεσαμέλ.
Ρίξτε μέσα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 
Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί και το κρεμμύδι. 
Αφήστε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και προσθέστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι κι ανακατέψτε το. 
Αδειάστε το στο πυρέξ και ψήστε το  στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου