Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ


Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 καρότο 
2 κλωνάρια σέλινο
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 κ.σ βούτυρο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλεύρι
αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.

Τα αλευρώνουμε ελαφρά.

Βάζουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μιά κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι,το καρότο και το σέλινο ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το αλευρωμένο κρέας  και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος ,αλάτι ,πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και να δέσει η σάλτσα του.

Μπορεί να γίνει και με κόκκινη σάλτσα προσθέτοντας 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες για να βράσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου