Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΦΑΛΑΦΕΛ (ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ)

 

Συστατικά

1 φλιτζάνι  ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες 

Μουλιάστε τα ρεβύθια για 12 ώρες.
Βράστε τα σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Στραγγίξτε τα και πολτοποιήστε τα .
Ζυμώστε τα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας το αλεύρι τελευταίο και πλάστε τα σε μέγεθος καρυδιού και πίεστε τα να πατηθούν.
Τηγανίστε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου