Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΧΟΥΜΟΥΣ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ


Συστατικά
2 κούπες βρασμένα ρεβύθια
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
3 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι1/4 κουτ. του γλυκού κύμινο
1/4 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
2 κουτ.της σούπαςελαιόλαδο
ζωμό από τα ρεβύθια που βράσαμε

Οδηγίες
Πολτοποιούμε τα ρεβύθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να πετύχουμε μια βελούδινη υφή.
Σερβίρεται με αραβικές πιττούλες ελαφρά τηγανισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου