Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΚΙΟΥΝΕΦΕ




Συστατικά
½ κιλό φύλλο κανταΐφι
1 κούπα βούτυρο λυωμένο
½ κιλό ανθότυρο
1 κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 κούπα φιστίκι Αίγινας ανάλατο και ψημένο

Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Οδηγίες
Σ' ένα μπωλ λυώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, να ομογενοποιηθεί.
Ξάνουμε το κανταΐφι και βουτώντας τις παλάμες μας στο βούτυρο, το τρίβουμε , να βουτυρωθεί πολύ καλά .
Στρώνουμε το μισό βουτυρωμένο κανταΐφι σ' ένα ταψί 40 εκ. κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, στρώνοντάς το προσεχτικά, να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Βγάζουμε το από το φούρνο κι αφήνουμε  να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά, να δέσει ελαφρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύνουμε το με το ζεστό σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου