Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

 

Συστατικά
  • 1 κούπα ζαχάρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
  • 1 1/2 κούπα γαλέτα
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ σόδα
  • 3 κ.γ μπέικιν
  • 2 κ.σ κονιάκ

για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα,τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
  2. Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
  3. Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.
  4. Βράστε το σιρόπι για 5. Σιροπιάστε τη ζεστή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που χρησιμοποιώ παντά είναι ένα πυρέξ μεγάλο μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου