Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Γαλατόπιτα

 Συστατικά Συστατικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 πακέτο μαργαρίνη
  •  3 αυγά
  • 2 βανίλιες
 σιρόπι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • μια πορτοκαλόφλουδα 

Οδηγίες

  1.  Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι τις βανίλιες και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.Έχετε βάλει και το σιρόπι να βράζει για 5'.
  2.  Αφήστε τη λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας για να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και ρίχνετε μέσα στην κρέμα τα αυγά.
  3. Αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και  ψήνετε στους 180   μέχρι να ροδίσει αρκετά .
  4. Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
Γίνεται και χωρίς σιρόπι για λιγότερες θερμίδες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου