Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Κανταϊφι

 

Συστατικά

  • 1 πακ. φύλλο κανταϊφι
  • 250 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα βούτυρο λυωμένο

Για το σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλλια


Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα με τη φρυγανιά και την κανέλα.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  3. Παίρνουμε λίγο από το φύλλο το ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην ακρη. Το τυλίγουμε ρολό με μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε στο ταψί.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τοποθετόντας το ενα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  5. ΄Οταν γεμίσουμε το ταψί μας περιχύνουμε τα κομμάτια με 1 κ.σ ζεστό βούτυρο.
  6. Ψήνουμε στους 180 σε αντίσταση για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
  7. Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε χλιαρό γλυκό- καυτό σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το ψήνω σε τετράγωνο πυρέξ 35Χ25 και βγαίνουν 16 κομμάτια. Μπορείτε να τα φτιάξετε και μικρά (μπουκίτσες).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου