Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Κέικ Ζέμπρα

 

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι self raising
  • 1 κουταλάκι vanilla extract
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές κακάο


Οδηγίες

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά πλην του κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μίγμα.
  2. Κρατάτε 2 1/2 κούπες από το μίγμα χωριστά, και στο υπόλοιπο ενσωματώνετε το κακάο.
  3. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι (αντικολλητικό ή αλουμινένιο, πάντως όχι ανοξείδωτο) διαμέτρου 23εκ. βουτυρώνετε καλά τη βάση και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και τα πλαϊνά του ταψιού.
  4. Ρίχνετε 2 κουταλιές από το βανιλένιο μίγμα στο κέντρο του ταψιού και το παρακολουθείτε να απλώνεται μόνο του.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε 2 κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα, στο κέντρο της προηγούμενης βανιλένιας… κηλίδας και συνεχίζετε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα.
  6. Σε καμία φάση δεν κουνάτε το ταψάκι, το μίγμα πρέπει να απλώνεται σιγά σιγά από μόνο του. Κάθε φορά που θα προσθέτετε μίγμα στο κέντρο, ο προηγούμενος σχηματισμός θα απλώνει προς τα τοιχώματα του ταψιού.
  7. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου (τσεκάρισμα με οδοντογλυφίδα). Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για ένα 10λεπτο και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει, οπότε και μπορείτε να το κόψετε.


Από το hungryforhungry.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου