Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Η Σοκολατόπιτα του Παρλιάρου



Συστατικά

  • 120γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κακάο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά.
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι με το κακάο και προσθέστε τα με το ξύσμα στο μείγμα των αυγών και κουβερτούρας. Ανακατέψτε τα υλικά να ενωθούν.
  3. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε τη σοκολατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα σε μερίδες πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου