Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ντόνατς

 

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 2/3 κούπας γάλα
  • 2/3 κούπας νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας βούτυρο


Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
  3. Την αφήνουμε 30' να διπλασιαστεί. Κόβουμε μπαλλάκια και φτιάχνουμε κορδόνια, τα ενώνουμε και σχηματίζεται ο λουκουμάς. Επίσης μπορούμε πιο καλά το μπαλλάκι να μην το κάνουμε κορδόνι, αλλά να του ανοίξουμε μια τρύπα στη μέση και να του δώσουμε το σχήμα του λουκουμά τραβώντας κυκλικά.
  4. Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μόλις κρυώσουν αν τα βάλετε σε σακουλάκι κλεισμένο καλά μένουν φρέσκα για 2 μέρες.(Χωρίς ζάχαρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου