Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΣΑΛΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ


Συστατικά
500 γραμ. τομάτες κόκκινες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
1 κουτ. γλυκού  μουστάρδα καυτερή
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό τριμμένο
Αλατοπίπερο

Οδηγίες
Βάζουμε στο multi τις τομάτες, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, την μουστάρδα και να τα δουλέψουμε για λίγο, μέχρι να γίνουν πολτός.
Σε κατσαρολάκι ή αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα υλικά που πολτοποιήσαμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρασί,το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να αρχίσει να πήζει και τότε ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Βράζουμε λίγα λεπτά ακόμη.

Την μοιράζουμε σε δύο βαζάκια, με λίγο λάδι στην επιφάνεια, και ζεστή. Έτσι μπορεί να μείνει στο ψυγείο αρκετό διάστημα.

Για ζυμαρικά ,βάση πίτσας κ.λ.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου