Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΦΡΙΚΑΣΕ (ΑΡΝΑΚΙ)


Συστατικά
1 κιλό αρνί (μπούτι,κομμένο σε μερίδες)
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 μαρούλια (ανάλογα με το μέγεθος)
1 ματσάκι άνιθο
½ ποτήρι  ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλάτι,πιπέρι
σάλτσα αυγολέμονου
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ.γλυκού κορν φλάουερ
 

Οδηγίες 
 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο κομμένα(3 εκατοστών), αλάτι και πιπέρι.
Αφού σωταριστούν, προσθέτουε το νερό και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά κι αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Κόβουμε τα μαρούλια σε κομμάτια μεγάλα και τα ζεματάμε.
Τα σουρώνουμε ,τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο, χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό,  για περίπου μισή ώρα ή και λιγότερο, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουερ, ρίχνουμε το λεμόνι και ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου