Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


Συστατικά
4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια

Οδηγίες
.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να αφρατέψουν πολύ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και το ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω με μια σπάτουλα, για να μην φύγει ο αέρας.
Βάζουμε σε ένα ταψί (25 εκ.)  λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Οταν είναι έτοιμο (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα) το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι μεγάλο ή με νήμα(πετονιά)


Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 1 κ.σ αλεύρι και κοσκινίζουμε 1 κ.σ κακάο και το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι.

Αν θέλουμε να κάνουμε ρολό ψήνουμε στο ταψί του φούρνου για 20΄περίπου και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το  τυλίγουμε μαζί με τη λαδόκολλα για να του δώσουμε το σχήμα το ρολού και το αφήνουμε να κρυώσει .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου