Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα

 

 

Συστατικά

1 μεγάλη  συκωταριά
το λεπτό έντερο από ένα αρνί ή ένα κατσίκι
3 μαρούλια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
3 αυγά
3 λεμόνια
1/2 κούπα ρύζι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και το έντερο γυρίζοντάς τα το μέσα έξω.
Τα ζεματίζουμε,τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε  να βράσουν.
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και τα κρεμμύδια.(κομμένα σε φέτες)
Προσθέτουμε την συκωταριά και τα έντερα ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
 Όταν βράσουν προσθέτουμε το ρύζι  και τα μαρούλια χοντροκομμένα,αλατοπιπερώνουμε,συμπληρώνουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και ξαναβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο κτυπώντας τα αυγά δυνατά, προσθέτουμε το λεμόνι, ζουμί καυτό από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε  το αυγολέμονο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βάζουμε στη φωτιά ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα να πάρει μια βράση.

Μπορούμε να την κάνουμε πιο πηχτή με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ στο αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου