Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΡΙΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συστατικά
για το φύλλο

500 γρ φύλλο κρούστας
200  γρ βούτυρο λιωμένο
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
εδώ
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη 
2 1/2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό )

Οδηγίες  
Φτιάχνουμε την κρέμα και κολλάμε στην επιφάνεια της μεμβράνη ,για να μην ιδρώσει και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος  σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά τις λωρίδες και τις διπλώνουμε μέχρι να σχηματίσουμε τρίγωνα.
Τα βάζουμε  σε βουτυρωμένο ταψί ,αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Με ένα πριονωτό μαχαίρι και με προσοχή χαράζουμε το επάνω μέρος και αφαιρούμε ένα μέρος από το εσωτερικό του τριγώνου( αν θέλουμε μπορούμε να μην αφαιρέσουμε το εσωτερικό του τριγώνου, αλλά με το μαχαίρι χαράζουμε το επάνω μέρος και πιέζουμε με τη λάμα του μαχαιριού το εσωτερικό προς τα τοιχώματα ώστε να μείνεις χώρος για να γεμίσουμε τα τρίγωνα).

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού  για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Βουτάμε ένα ένα τα τρίγωνα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν αρκετά(τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα).
Τα ακουμπάμε σε πιατέλα να κρυώσουν.

Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνάκια μας  με την κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου