Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κουλουράκια Πασχαλινά


Συστατικά
1 βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
5 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.γλ σόδα
5 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά (καλό χτύπημα).
Ρίχνουμε το χυμό ,το γάλα και το ξύσμα.
Στη συνέχεια το αλεύρι ( που το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα ,το μπέικιν και τις βανίλιες) λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια γιατί φουσκώνουν αρκετά και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου