Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ


Συστατικά
1 πακέτο λαζάνια
500 γρ κιμά(μισό χοιρινό -μισό μοσχαρίσιο)
100 γρ μπέικον κομμένο σε καρέ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κον κασέ ή 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 φλυτζ κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζ γάλα
1/2 φλυτζ ελαιόλαδο
2 κ.σ φυτίνη
αλάτι,πιπέρι
200 γρ παρμεζάνα
1 δόση κρέμα μπεσαμέλ

Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε στο λάδι με το βούτυρο το μπέικον με το κρεμμύδι το καρότο και το σέλινο.
Ρίχνουμε τον κιμά και καβουρντίζουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες,το αλάτι , το πιπέρι και ζεστό νερό(1κούπα περίπου)ή ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις δέσει η σάλτσα το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για την μπεσαμέλ εδώ
Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό λίγα – λίγα  για 3 – 4 λεπτά.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει μια δόση κιμά.
Βάζετε πάνω στα λαζάνια  μια στρώση μπεσαμέλ και από πάνω μια στρώση κιμά.
Πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
Συνεχίζετε με μια στρώση λαζάνια, μια στρώση μπεσαμέλ  από πάνω μια στρώση κιμά και παρμεζάνα (συνολικά 3 στρώσεις).
Τελειώστε με λαζάνια  που θα ρίξετε από πάνω τη μπεσαμέλ ανακατεμένη με τον κιμά και πασπάλισμα  με μπόλικη παρμεζάνα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου