Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μηλόπιτα Σκεπαστή


Συστατικά
για την ζύμη
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα εβαπορέ (αδιάλυτο)
2 κ.σ κονιάκ
1 βανίλια
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για την γέμιση
μαρμελάδα μήλο

Οδηγίες
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά και ένα  ένα τα υπόλοιπα υλικά .
Το αλεύρι το ρίχνουμε τελευταίο λίγο λίγο (μπορεί να μην το πάρει όλο)μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Παίρνουμε τη μισή και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή ταρτιέρα (30 εκ. περίπου).
Βάζουμε τη μαρμελάδα μήλο.
Την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα φύλλο σε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε από πάνω .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου