Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΨΩΜΙ


Συστατικά
300ml χλιαρό νερό
450gr δυνατό λευκό αλεύρι 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι 
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά


Οδηγίες
Σε ένα  μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά συστατικά μαζί.
Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώνουμε για περίπου δέκα λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Αν θέλετε να κάνετε καρβέλια  χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Δώστε  το σχήμα που θέλετε .
Τοποθετήστε σε λαδωμένο ταψί,πασπαλίστε με αλεύρι και καλύψτε με μεμβράνη.
Βάλτε σε ζεστό μέρος για 40 - 60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χαράξτε από πάνω τα ψωμιά πριν τα ψήσετε.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 º  και ψήστε για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου