Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιέδες

 

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη
  • 1 σφηνάκι  ούζο
  • 1 κουταλάκι  σόδα
  • 1 1/2 κιλό  αλεύρι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
  5. Πλάθουμε κουραμπιέδες.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20 λεπτά περίπου.
  7. Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου