Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Μανιτάρια γεμιστά( με κιμά)

 

 

Συστατικά

  • 10 μεγάλα μανιτάρια
  • 250 γρ. κιμά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και 1/2 κούπα γκούντα
  • 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. λάδι

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσετα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε να περιμένουν.
  2. Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε ελαφρά σε καυτό λάδι ώσπου να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και  αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιεί τα πολλά υγρά.
  4. Κατόπιν προσθέτουμε την  παρμέζάνα και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε τα μανιτάρια  με το μίγμα και τα πασπαλίζουμε απο πάνω με το γκούντα.
  6. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά ώσπου πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου