Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ


Συστατικά

2 στήθη κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
250 γρ. μανιτάρια
1 κούπα κρασί άσπρο
2 κ.σ βούτυρο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 κ.σ αλεύρι
λίγο θυμάρι
αλάτι ,πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, κα8αρισμένο από την πέτσα.
Ψιλοκοβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και το ελαιολάδο.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 10 λεπτά  και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε για 5'.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρασί σε χαμηλή φωτιά πάντα να εξατμιστεί.
Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λυώσει , ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να απορροφηθεί από το βούτυρο(όπως κανουμε τη μπεσαμέλ).
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.

Στην  σάλτσα που φτιάξαμε ρίχνουμε τα υλικά της πρώτης κατσαρόλας (κοτόπουλο-μανιτάρια) και προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πήξουν (όχι πολύ γιατί η κρέμα όσο κρυώνει πήζει περισσότερο ,μπορύμε να βάλουμε την κρέμα λίγο πριν το σερβίρουμε)

Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου