Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ



Συστατικά
1 κιλό πιπεριές πράσινες
4 λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα λάδι
αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη


Οδηγίες 
Πλένετε και στραγγίζετε τος πιπεριές.
Τηγανίστε τες με τη μια κούπα λάδι χωρίς να τις αφήσετε να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Βγάλτε τις απο το τηγάνι και τηγανίστε τα λουκάνικα(κομμένα σε ροδέλες). Μόλις τηγανιστούν βγάλτε τα κι αυτά απο το τηγάνι και ρίξτε το υπόλοιπο λάδι.
Στη συνέχεια ρίξτε τον πολτό απο τις ντομάτες (αφου τις ξεφλουδίσετε και τις λιώσετε καλά), το κρεμμύδι ,τη ζάχαρη ,το πιπέρι  και το αλάτι.
Αφήστε τη σάλτσα αυτή να σιγοβράσει για 20' λεπτά.
Προσθέστε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και αφήστε το σπετσοφάι να βράσει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου