Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΛΗ ΔΟΥΚΙΣΣΑ!!


Συστατικά

20 γρ.κακάο σε σκόνη
6 κούπες καφέ φίλτρου
30 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
10 αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 σφηνάκι ρούμι
2 αυγά
2 βανίλιες
80 γρ. ζάχαρη
400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

Οδηγίες

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τα 40 γρ. ζάχαρη και τις βανίλιες.
Προσθέστε το μασκαρπόνε να γίνει μια λεία κρέμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώστε τη στο μίγμα τυριού ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Χωρίστε το μίγμα στα 2 και στο ένα θα βάλετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και στο άλλο το κακάο και τα αμύγδαλα.

Στη συνέχεια παίρνουμε μια μεγάλη φόρμα μακρόστενη (του κέικ) και την ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα.
Στρώνουμε στον πάτο ξαπλωμένα και στα πλαϊνά τοιχώματα όρθια τα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτάμε στον καφέ που έχουμε ρίξει σε ένα μπώλ μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη και το ρούμι,ίσα να βραχούν.
Ρίχνουμε από πάνω την σκούρα κρέμα πρώτα και από πάνω της την άσπρη και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ.
Βάλτε το στην καταψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με κακάο και λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Ένα γνήσιο ιταλικό γλυκό που λέγεται Stracchino della duchessa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου