Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Συστατικά
2 κιλά χταπόδι
3 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κούπες ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
3 κ.σ μαϊντανό
3 φύλλα δάφνη
αλάτι,πιπέρι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια μεγάλα(κάθε πλοκάμι ένα κομμάτι).
Σε μια γάστρα βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο ,το κρασί,το μαϊντανό,τη δάφνη,το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45'.

Μόλις είναι έτοιμο (έχει μαλακώσει ) το βγάζουμε από τη γάστρα (το βάζουμε σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσει) και βάζουμε μέσα τις πατάτες ,αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό και σκεπάζουμε να ψηθούν και οι πατάτες για 45' .

Μόλις είναι έτοιμες βάζουμε μέσα και το χταπόδι  και ψήνουμε για 10' χωρίς σκέπασμα στο σκεύος.

Γίνεται και κοκκινιστό βάζοντας 3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες στη γάστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου