Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


Συστατικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
1 κ.γλ. κίμινο
1/2 κούπας άσπρο κρασί
1 κούπα μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι ,πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά γιά τη σάλτσα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κούπες νερό
1 κ.σ βούτυρο
αλάτι,πιπέρι,κανέλλα και μπαχάρι

Οδηγίες

Ζυμώστε όλα τα υλικά καλά.
Πλάστε τα σουτζουκάκια σε στενόμακρο σχήμα και αλευρώστε τα.
Βάλτε το λάδι να κάψει και τηγανίστε τα.
Ετοιμάστε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά και λίγο πριν πήξει ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια.
Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου