Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


                                Υλικά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι  ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1  βανίλιες
  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι

  • Εκτέλεση


  • Σπάστε τα αυγά σε ένα  μπολ. 
  • Προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε με το μίξερ  για 5 λεπτά .
  • Βάλτε το γάλα, το λάδι, τις 4 κουταλιές ζάχαρη και το κακάο σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
  • Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Κρατήστε  1,5 φλιτζάνι από το μείγμα(Θα ρίξουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κέικ μετά το ψήσιμο). Το υπόλοιπο μείγμα του κακάο το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά .
  •  Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες στο μείγμα. 
  • Ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα προς την ίδια κατεύθυνση.
  • Ρίξτε το μείγμα  σε ένα μεσαίου μεγέθους  βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. 
  • Ψήστε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς 35-40 λεπτά .

    Αφαιρέστε το  κέικ από το φούρνο. 
  • Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά.
  •  Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το κέικ. 
  • Χύστε το μίγμα κακάοπου έχετε κρατήσει ( 1,5 φλιτζάνι) πάνω στο κέικ με τη βοήθεια του κουταλιού.Αφήστε το  κέικ να "ξεκουραστεί" 30 λεπτά και σερβίρετε.

  •  Μπορείτε να κόψετε το κέικ στη μέση και να στρώσετε μερέντα ή μους ανάμεσα και λίγη από πάνω .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου