Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΕΦΤΕΦΕΣ


Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πρέζα άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 αυγά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • Ρίγανη(προαιρετικό)
  • Κύμινο(προαιρετικό)
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
















Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 5 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι.
Βράζουμε και το ρύζι ξεχωριστά για 5 λεπτά και το σουρώνουμε
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι.
Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια ή στο χοντρό του τρίφτη.
Το ανακατεύουμε με όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε .
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι  μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου