Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ


Συστατικά

10 φέτες ψωμί του τόστ
20 λωρίδες ζαμπόν
20 λωρίδες τυρί (γκούντα ,ένταμ ,τσένταρ )
20 λωρίδες λουκάνικο hotdog (προαιρετικό)
2 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές της σούπας εβαπορέ γάλα
 λάδι για τηγάνισμα

 Οδηγίες

Με έναν πλάστη που ανοίγουμε φύλλο  λεπταίνουμε τις φέτες του ψωμιού.
Τοποθετούμε στην άκρη το τυρί ,το ζαμπόν και λουκάνικο (εάν θέλουμε και λίγο κέτσαπ ή κόκκινη πιπεριά).
Ρολλάρουμε τα πιτάκια  και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με λίγο βούτυρο στη άκρη (ραφή).



Τα βουτάμε μέσα στα αυγά με το λίγο γάλα και κατόπιν στη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ( όχι πολύ καυτό ) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τοποθετήστε τα ρολλάκια σε χαρτί κουζίνας.


Μπορείτε να τα γεμίσετε με πολλούς συνδιασμούς.(λαχανικά ,τυριά,φρούτα ,μερέντα κ.λ.π)



Όταν θέλουμε να τα γεμίσουμε με γλυκιά γέμιση Τα βουτάμε στο αυγό και τα τηγανίζουμε κατευθείαν (δεν χρησιμοποιούμε φρυγανιά τριμμένη)
Μόλις τα τηγανίσουμε τα κυλάμε σε ζάχαρη με λίγη κανέλα.



Δοκιμάστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου