Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

ΝΤΟΝΑΤΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

Συστατικά για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 2/3 κούπας γάλα
  • 2/3 κούπας νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1/3 κούπας βούτυρο (λιωμένο)


Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
  3. Την αφήνουμε 30' να διπλασιαστεί. Κόβουμε ένα κομμάτι από το ζυμάρι,ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστού και σχηματίζουμε  μπαλάκια (διαμέτρου 5-7 εκατοστών).
  4. Αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν.
  5. Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό και μπόλικο λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.


Συστατικά για την κρέμα 

3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο 
1 κούπα σαντιγύ (προαιρετικά)

Οδηγίες 

Χτυπήστε σε ένα μπωλ ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα,ρίξτε  μέσα το αλεύρι, το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στα  υλικά , ανακατεύοντας ζωηρά.
Ρίξτε τα πάλι μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.
΄Οταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγύ.

(Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την, προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και προσθέστε το στην κρέμα και συνεχίστε το βράσιμο ώσπου να πήξει.)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο κορν φλάουερ και καθόλου αλεύρι(5 κουταλιές).


Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζετε τα κρύα επίσης ντόνατς με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.


Κυλίστε τα σε ζάχαρη μπόλικη.

Εναλλακτικά μποτείτε να τα γεμίσετε και με μερέντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου