Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Slow Cooker (αργός μάγειρας)


Τυχαία πριν από 9 μήνες χαζεύοντας στο internet  και ψάχνοντας για καινούριες συνταγές "έπεσα" επάνω στη  "μαγική κατσαρόλα",το slow cooker.Στην αρχή το προσπέρασα αλλά μου είχε ήδη κινήσει την περιέργεια να  αρχίσω να ψάχνω τις επόμενες μέρες να δω τι είναι αυτό και γιατί δεν το έχω ξανακούσει.Λοιπόν μετά από πολλές ώρες ψάξιμο σε site και forums κατάλαβα ότι αυτό έλειπε από την
κουζίνα μου για να μου κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη και πιο νόστιμη.
Επέλεξα μεγάλο μέγεθος 6.5 λίτρα και με χειροκίνητο θερμοστάτη γιατί διάβασα αρκετές αρνητικές κριτικές για τον ηλεκτρονικό θερμοστάτη και το βασικό υπάρχουν ανταλλακτικά σε αυτόν που διάλεξα.
Στην Αμερική και στην Αγγλία είναι πολύ διαδεδομένο πάρα πολλά χρόνια.Μαγειρεύει πολλές ώρες το φαγητό με μεγάλη οικονομία στο ρεύμα όμως.Από όλα αυτά που διάβασα στα ξένα forums αποφάσισα να το πάρω, με επιφύλαξη όμως, λέγοντας ότι μπορεί να έχωκάνει άλλη μια άχρηστη αγορά!!
Τελικά όλα τα άλλα σκεύη (κατσαρόλες ,χύτρες,ταψιά κ.λ.π)μπήκαν στο ντουλάπι.Υπέροχα κοκκινιστά,λεμονάτα,σούπες,λαδερά,ψητά,όσπρια.
Πριν φύγεις για τη δουλειά το βάζεις σε λειτουργία  στο low και όταν γυρίζεις έχεις έτοιμο φαγητό με όλες του τις βιταμίνες!!Στην αρχή το ετοίμαζα το βράδυ πριν πάω για ύπνο ,γιατί φοβόμουν να το αφήσω ,βέβαια σηκωνόμουν 4-5 φορές για να το δω,είχα ανασφάλεια.Το πρωί είχα έτοιμο φαγητό  και το μεσημέρι απλά το ζέσταινα μέσα στο σκεύος.
Τώρα πια το ξεχνάω εντελώς και το μόνο που μπορεί να με ξυπνήσει  το βράδυ είναι η καταπληκτική μυρωδιά του φαγητού που μαγειρεύεται(κλείνω την πόρτα της κουζίνας).!!!!!!!
 Έχω μετατρέψει όλες μου τις συνταγές σε συνταγές για slow cooker...

4 σχόλια:

  1. Από που μπορώ να αγοράσω έναν ίδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα. Θα σου προτεινα το ebay. Κανε μια αναζητηση εχει πολλες και σε πολυ καλες τιμες και με μικρο κοστος μεταφορικων.
      Καλες γιορτες

      Διαγραφή
  2. Χρησιμοποιώ παρόμοια συσκευή το χειμώνα, απλά τις μέρες με ηλιοφάνεια αντί ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώ φορητό ηλιακό φουρνο τύπου πάνελ.
    Το ίδιο νόστιμο φαγητό και χωρίς καμιά κατανάλωση ρεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή