Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μυδοπίλαφο


Συστατικά
1 κιλό μύδια
1 1/2 κούπα ρύζι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κούπα κρασί
1/2 ματσάκι άνιθο
λίγο σαφράν
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,κάρυ

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με τα μύδια και τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά.
Κατόπιν σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε το υγρό για να το ρίξουμε στο ρύζι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερόκρεμμύδι,το τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε και το ρύζι μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το υγρό από τα μύδια,νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα,μαζί και τα μύδια μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και το ρύζι να είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με λεμόνι αν μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου