Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λαγάνα

 

Συστατικά

  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1/2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • σουσάμι



Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε το προζύμι διαλύοντας τη μαγιά στο ζεστό νερό και ρίξτε λίγο από το αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός. Σκεπάστε  με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος 12 ώρες.
  2. Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στη μέση ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, το προζύμι και 2 κούπες χλιαρό νερό.
  3. Ζυμώστε ώσπου να επιτύχετε μιά ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Χωρίστε τη σε 3 μπάλες. Σκεπάστε κι αφήστε τις να διπλασιασθούν σε όγκο.
  4. Ανοίξτε κάθε μπάλα με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματήστε 3 λαγάνες.  Σκεπάστε  και αφήστε τες να φουσκώσουν στο ταψί που θα τις ψήσετε, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο.
  5. Πατήστε  με τα  δάκτυλα σε διάφορα σημεία, κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Αλείψτε τις με λίγο νερό και πασπαλίστε  με σουσάμι. Ψήστε τις λαγάνες στους 200° Κελσίου για 15'-20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου