Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ


Συστατικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 κούπα μπύρα
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βάλτε το μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες να ξαλμυρίσει(αλλάζοντας το νερό συχνά).
Βγάλτε τα κομμάτια του ψαριού μέσα από το νερό, αφαιρέστε τα κόκαλα και λιανίστε τα.
Χτυπήστε στο μίξερ το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μπύρα, ώσπου να επιτύχετε ένα  λείο, πηχτό χυλό.
Ρίξτε μέσα τα κομματάκια του μπακαλιάρου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε τα.
Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι ρίχνοντας μέσα κουταλιές από το μίγμα ,πρέπει να ροδίσουν και από τις   δύο πλευρές.
Βάλτε τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσει το πολύ λάδι.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου