Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


 

 Συστατικά


  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα


  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • 3/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.σ  κακάο

  • 1/2 κούπα  ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

  • 1 κούπα πετιμέζι

  • 2 κ.σ  κονιάκ

  • 2 κ.σ  χυμό πορτοκαλιού

  • 2 κ.σ  χυμό λεμονιού

  • Οδηγίες

    1.Σε μια λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μυρωδικά και κάνουμε ένα λάκκο στη μέση.                                     2.Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και τα  ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. 3.Ζυμώνουμε παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο από τριγύρω, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.                                                4.Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε.                    5.Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 20' περίπου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου