Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ

                                                                                                                                                                       

    Συστατικά


  • 250 γρ. φύλλο κρούστας    

  • 2 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί

  • 1 κούπα γάλα

  • 4 αυγά

  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • λίγη πάπρικα



  • Εκτέλεση
    1.Αφήστε τα φύλλα να ξεραθούν και σπάστε τα σε κομμάτια    2.Ανακατέψτε τα τυριά με το πιπέρι.                                                     3.Βουτυρώστε ελαφρά το πυρέξ και στρώστε μέσα αρκετά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ελαφρά.                                                                  4.Πασπαλίστε τα με αρκετό τριμμένο τυρί και συνεχίστε στρώνοντας φύλλα και τυρί, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Πρέπει να τελειώσετε με φύλλα.                                                                                              5.Χτυπήστε τ' αυγά, να αφρατέψουν λίγο, ρίξτε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύστε με το μίγμα την πίτα.                                6.Αφήστε τη να σταθεί τουλάχιστον 1 ώρα.                                         7.Πασπαλίστε με λίγη πάπρικα και ψήστε τη στους 180 βαθμούς  1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρετέ τη ζεστή.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου