Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Κανταϊφι

 

Συστατικά

  • 1 πακ. φύλλο κανταϊφι
  • 250 γρ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα βούτυρο λυωμένο

Για το σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλλια

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψυχα με τη φρυγανιά και την κανέλα.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  3. Παίρνουμε λίγο από το φύλλο το ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην ακρη. Το τυλίγουμε ρολό με μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε στο ταψί.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τοποθετόντας το ενα δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  5. ΄Οταν γεμίσουμε το ταψί μας περιχύνουμε τα κομμάτια με 1 κ.σ ζεστό βούτυρο.
  6. Ψήνουμε στους 180 σε αντίσταση για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
  7. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό- καυτό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου