Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Χαλβάς

 

Συστατικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες
    1.Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και βράστε για 8 λεπτά.
    2.Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι και το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα το σιμιγδάλι.
    3.Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι(χωρίς την κανέλα)
    4.Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα.
    5.Βάλτε τον χαλβά μέσα σε φόρμα και αφήστε τον να κρυώσει. Όταν κρυώσει, βγάλτε τον από τη φόρμα και σερβίρετε με κανέλα τριμμένη.

    Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και καβουρντισμένο αμύγδαλο ή σταφίδες.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου