Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Λαχανοντολμάδες

 

Συστατικά

  • 1 λάχανο μαλακό
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • μαιντανό
  • άνηθο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
για την ξυνή σάλτσα
  • το ζουμί του φαγητού
  • 2 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι

Οδηγίες


1. Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι  να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
2.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον άνηθο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζουμε  τα φύλλα του λάχανου με μια κουταλιά γεμάτη κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
4. Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και  τους βάζετε ένα πιάτο από επάνω για να μην "χορεύουν" και διαλυθούν.
5.Όταν ειναι έτοιμοι παίρνουμε το ζουμί τους (περίπου 3 κούπες χρειαζόμαστε),για να  φτιάξουμε την σάλτσα.
6.Βάζουμε σε μια μικρή κατσρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι.
7.Ανακατεύουμε να μη σβολιάσει και ρίχνουμε το ζουμί μέχρι να πήξει.
8.Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα αφού την κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου