Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σιροπιαστό κέικ με καρύδα



Συστατικά
4 αυγά
1 1/2 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
1 1/2 ποτήρι καρύδα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
καρύδα για πασπάλισμα
Σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγες σταγόνες  χυμό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε το γάλα,το βούτυρο,την καρύδα και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν και τη βανίλια.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα.
Όταν ψηθεί το βγάζετε από το φούρνο ,το χαράζετε το αφήνετε να κρυώσει και φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 7 λεπτά.
Ρίχνετε το καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό.
Πασπαλίζετε με καρύδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου