Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο


Υλικά

- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
πάουντερ
- 1 βανίλια
-80 γρ.γάλα φρέσκο
-80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό για το αυγούλωμα


Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου