Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Slow cooker Chocolate Chip κέικ σοκολάτας

Λαχταριστό και ζουμερό κέικ σοκολάτας 


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι 
    2 φλιτζάνια ζάχαρη 
    5 κουταλιές της σούπας  κακάο χωρίς ζάχαρη 
    5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 φλιτζάνι chocolate chips
    5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
    1 1/3 φλιτζάνια γάλα 
    εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Δεν λερώνουμε κανένα σκεύος
Το μόνο που χρησιμοποιούμε είναι το slow cooker 


Στο slow cooker μέσα ανακατέψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τα τσιπ σοκολάτας.


Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα. 
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας 


Ρίχνουμε το μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.


Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία  για δύο έως δυόμισι ώρες.


Μόλις είναι έτοιμο αφαιρέστε με προσοχή το καπάκι να μην πέσουν οι υδρατμοί επάνω στο κέικ.


Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το κέικ να καθίσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σερβίρετε. 
Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου