Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 2/3 κούπας γάλα
- 2/3 κούπας νερό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ κοφτή αλάτι
- 1 αβγό
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1/3 κούπας βούτυρο
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Την αφήνουμε 30' να διπλασιαστεί. Κόβουμε μπαλλάκια και φτιάχνουμε κορδόνια, τα ενώνουμε και σχηματίζεται ο λουκουμάς. Επίσης μπορούμε πιο καλά το μπαλλάκι να μην το κάνουμε κορδόνι, αλλά να του ανοίξουμε μια τρύπα στη μέση και να του δώσουμε το σχήμα του λουκουμά τραβώντας κυκλικά.
- Τηγανίζεται σε αρκετό καυτό λάδι να πάρει χρυσό χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις κρυώσουν αν τα βάλετε σε σακουλάκι κλεισμένο καλά μένουν φρέσκα για 2 μέρες.(Χωρίς ζάχαρη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου