Συστατικά
- 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
- 4 βανίλιες
- 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου